Συνέντευξη του Πολίτη Δημήτρη Δημητριάδη για το μνημείο του Εύζωνα στρατιώτη

Απόσπασμα της συνέντευξης του Δημήτρη Δημητριάδη (τότε με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της πατριωτικής κίνησης) σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Καβάλας το 2012. Όπου διηγείται την ιστορία του αγάλματος του εύζωνα και την σημασία της συντήρησης του.
Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες και μάχες του ιδίου το μνημείο πήρε την θέση που του αξίζει σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Θεωρούμε την τοποθέτηση του συγκεκριμένου μνημείου, τεράστια νίκη του εθνικιστικού κινήματος απέναντι στους τουρκολάγνους ιθύνοντες της πόλης μας. Οι οποίοι όχι μόνο δεν βοήθησαν τον συναγωνιστή μας να βρει και να τοποθετήσει το άγαλμα (όχι φυσικά ότι περιμέναμε κάποια βοήθεια από αυτούς), αλλά αντιθέτως δημιούργησαν μύριες συμπληγάδες πέτρες και εκατοντάδες εμπόδια, για να τον καθυστερήσουν.
Στην πόλη που κάποιοι έχουν άγαλμα του σφαγέα μεχμετ αλη, υπάρχει και ένα άγαλμα που θυμίζει σε όλους το μίσος των Βουλγάρων προς τους Καβαλιώτες.
Προβολείς τοποθετήθηκαν, στεφάνια κατατέθηκαν.. μα καμία περιγραφή.. "Μπράβο" Δήμαρχε Τσανάκα.


Αναρωτιόμαστε όμως και εμείς και όλοι όσοι περνάνε από το σημείο που έχει τοποθετηθεί το άγαλμα γιατί δεν υπάρχει καμία απολύτως ταμπέλα/πινακίδα που να λέει την ιστορία του; Τι φοβάται η δήμαρχος; Μήπως ότι θα δυσαρεστηθούν οι γείτονες μας;Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έφτασαν σε σημείο να βγάλουν όπλο οι άπλυτοι..

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ......