Η συνέντευξη μας στο hellenicns.gr

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μέρος της συνεντεύξεως μας, σε ένα από τα πιο σοβαρά εθνικιστικά site στην Ελλάδα το hellenicns.gr.

– Μίλησε μας για την πρωτοβουλία σας. Τι σας έκανε να προχωρήσετε στην σύσταση αυτού του εθνικιστικού συλλόγου;

Τα μέλη του συλλόγου μας καθώς και η ηγετική ομάδα αυτού, κινούνται στην κοινωνία της πόλης της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής. Ως μέλη της κοινωνίας λοιπόν, με όλες τις ζυμώσεις και τις τριβές που καθημερινά έχουμε, αλλά πάντα αντιλαμβανόμενοι την πραγματικότητα μέσα από την ιδεολογική σκοπιά που έχουμε επιλέξει, ήταν αδύνατο να μείνουμε άπραγοι, βλέποντας την κοινωνία που μεγαλώσαμε να έχει μεταλλαχθεί σε κάτι νέο και άγνωστο σε εμάς. Πλέον την κοινωνία μας απαρτίζουν άνθρωποι χωρίς εθνικό αίσθημα, οι οποίοι έχουν γαλουχηθεί από το σύστημα με στρεβλές αξίες και σάπια ιδανικά. Με το πατριωτικό αίσθημα -που αναμφισβήτητα υπάρχει- να είναι σχεδόν παράνομο να εκφραστεί ακόμα και στην απλούστερη και πιο ξεδοντιασμένη του μορφή, ως Εθνικιστές πήραμε την απόφαση να αναλάβουμε δράση. Σκοπός μας η αναζωπύρωση της εθνικιστικής ιδεολογίας και η διάδοσή της στην κοινωνία, απέναντι στην χρόνια συστημική προπαγάνδα που τις συνέπειές της ζούμε καθημερινά.


– Πες μας δυο λόγια για την ιστορία των μελών του “Φοίνικα” και την έως τώρα παρουσία των εθνικιστών στην Καβάλα.

Αρκετά από τα μέλη μας ήταν παλαιότερα σε άλλες οργανώσεις, συλλόγους ή κινήματα που κατάντησαν κόμματα. Δυστυχώς αποδείχτηκε πως δεν εξυπηρετούσαν την ιδέα, αλλά είχαν επιλέξει μια ιδέα για να εξυπηρετηθούν. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί, πως ο Εθνικισμός που πρεσβεύουμε δεν χρησιμοποιεί ως στυλοβάτες συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά είναι η καθεαυτού ιδέα της αυτοσυντήρησης και διατήρησης του Έθνους με όσα αυτό εκπροσωπεί. Πρέπει να καταστεί σαφές πως δεν είμαστε καινούργιοι στον Εθνικιστικό ‘χώρο’, πολύ πριν από τον “Φοίνικα” είχαμε δημιουργήσει τον σύλλογο “Υπατία” που είχε ως σκοπό την αναγέννηση του Ελληνικού Πνεύματος, αλλά επειδή κατέληξε ως σύλλογος να μην δίνει έμφαση στις δράσεις αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε. Έπειτα δημιουργήσαμε την Πατριωτική Κίνηση με σκοπό να αυτοκαταργηθεί την κατάλληλη στιγμή, όταν θα γινόταν μέρος ενός μεγαλυτέρου συνόλου οπού η ίδια θα δημιουργούσε πάνω στις δικές της αρχές. Πράγμα που ξεκίνησε να υλοποιείτε, αλλά προδόθηκε εκ των έσω, όταν η ιδέα αυτή άρχισε να μετουσιώνετε από σκέψη σε πράξη. Έτσι αποχωρήσαμε και από αυτή την προσπάθεια αφήνοντας την να ξεφουσκώσει ώστε, να αποδείξουμε ότι όταν δεν ενεργείς με καθαρή ψυχή για τον Εθνικισμό, αλλά για προσωπικά ή άλλα συμφέροντα, είναι επόμενο να αποτύχεις, να βουλιάξεις και συνεπώς να εξαφανιστείς. Όπως συνέβη ακριβώς και με την Πατριωτική Κίνηση. Εμείς λοιπόν ως τα παλαιότερα μέλη μεν, αλλά και ως εμπνευστές των δύο παραπάνω συλλόγων, αποφασίσαμε πως ο χρόνος ήταν ο πλέον κατάλληλος ώστε να αναζωπυρωθεί αυτό που κάποτε είχαμε δημιουργήσει καθώς έτεινε να σβήσει. Γι αυτό και η ονομασία ‘Φοίνιξ’. Αυτές οι εμπειρίες είναι που μας θωράκισαν και μας ανάγκασαν να παραδεχτούμε πως στον “χώρο” μας δεν υπάρχουν μόνο αγνοί επαναστάτες και ιδεολόγοι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έφτασαν σε σημείο να βγάλουν όπλο οι άπλυτοι..

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ......